Пророчество старца Ефрема Филофейского (Аризонского)


Мнения: 1183
Регистриран на: 10 Фев 2011, 22:57
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2022, 19:16
Мариела Нордел

YouTube ·
За първи път ми попадна това видео точно преди Коледа 2019 и първо си помислих, че е поредния фейк, дежурния луд, търсещ популярност в Ютюб. След 2 месеца - февруари 2020 картината започна да се изяснява постепенно и нещата да се наместват....
Изгледайте го внимателно (на руски е) и всеки сам да си направи изводите! За мен те са:
1. Догодина събитията ще стигнат до своята ескалация и развръзка (3 години и половина) - по мои изчисления това се пада август/септември 2023.
2. Предстоят ни все по страшни изпитания, но трябва да устоим до край! Как?
- Който ни се е кръстил, веднага да го стори! Да не отлага кръщенето и на децата си!!!
- Който се е покръстил, да усили Поста и Молитвата (освен 4-те големи поста годишно и указаните специални дати, всяка сряда и петък). Да запише името си за Литургия и да се споменава в църкви, манастири. В "Св. Неделя", София се четат Четиридесетници, в Рилския и Троянския манастири може да се запишете за една година, както и в ротондата "Св. Георги" в София. Не забравяйте да запишете и вашите починали близки, защото, след като си заминат, те вече не могат да се молят, но вие можете и трябва да го направите заради тях!
- Присъствайте колкото ви е възможно по често на Литургия и на вечерните служби! Причастявайте се всяка седмица, а при невъзможност - поне веднъж месечно, като задължително се изповядайте преди това! Водете и децата си на Свето Причастие - дори и бебенцата трябва! Децата от 7 годинки нагоре също следва да се изповядват.
- Ограмотявайте се! Четете църковна литература - житията на Светиите, Закон Божий, Катехизиса. Питайте кое, как и защо се прави - какъв е смисъла и какво символизира в църковното Богослужение. Сега информация има навсякъде - дори тук, във Фейса има стотици Православни групи, където може да ви разяснят и отговорят на каквото ви е непонятно.
- Постепенно започнете да се променяте към по-добро:
Стремете се да не клюкарствате, да не осъждате. Когато ви дойде такъв порив, помислете си, "а, аз не съм ли правила същото? Не бих ли могъл да попадна в същата ситуация?".
Откажете се, доколкото ви е възможно или поне се стремете да прекратите пороците - пиене, пушене, прекалено ядене, прекалена ленност и почивка, прекалено говорене....
Ако живеете на семейни начала, без църковен брак или прекратете тази връзка, или се венчайте, защото иначе блудствате!!! В случай, че сте венчани, не изневерявайте, откажете и порното, и мераците - най-грубо казано....
Посещавайте в свободното си време манастири, църкви и се поклонете на мощите на Светиите. В България сме облагодетелствани да съхраняваме нетленните тела на Свети Иван Рилски, Свети Крал Стефан, Свети Серафим Софийски и частици от други Светии. В Македония са мощите на Свети Йоаким; в Румъния - Света Петка, Свети Димитър български, в Солун - Свети Димитър Солунски..... Бог ни е дал огромна благодат в радиус само от 500 км.! Молете се на Светите Отци за помощ и подкрепа - те много бързо се отзовават!
Дарявайте на църкви и манастири! Не е нужно да са колосални средства - една бутилка олио или едно кило брашно да занесете, все е от полза! Давайте милостиня на нуждаещи се - пак не е нужно да са пари - може дрехи, храна, помощ, съвет, подслон...
Променете отношението си към вашите деца, близки, дори към непознатите и враговете. Преди, ако сте отговаряли или сте им се противопоставяли, сега, дори и да не отвърнете на злото с добро, поне се опитайте да се възпрете! Обичайте повече или поне не мразете!
3. Здраво дръжте за Христа! Променете приоритетите си! Ако знаете, че ви остава по-малко от година живот и не може да отнесете нищо от този свят, освен да се усъвършенствате, защото какъвто отидите на онзи свят, такъв и ще си останете - там училището е приключило, кой квот' направил тук - направил, и от вашето състояние ще зависи съдбата ви завинаги; та, за какво ще използвате това време? Да трупате богатства, да правите кариера?
- Всичко подлагайте на обмисляне и не правете нищо по инерция! Въпросите трябва да са: Това, според Господа, правилно ли е? Полезно ли е за моята душа? Предавам ли съвестта си?
- Не приемайте печата на Антихриста! Без него няма да можете "нито да продавате, нито да купувате! Ще бъдете мразени и гонени!", но Господ Исус Христос няма да остави своите. Който приеме печата, ще обрече себеси на телесни мъки и ще погуби душата си. Дръжте се здраво за Бога и вярвайте, че няма да ви изостави!
- Подгответе се! Приучете се постепенно към скромен живот, отказвайте се от лукс и излишното. Събирайте просфори и нафори от църковните Литургии и ги пазете за времената, когато няма вече да се извършва Свето Причастие (изсушете ги на сухари или.- във фризера). Ще има глад, както духовен, така и физически! Бъдете готови буквално всеки момент "да хванете гората"!
- Свързвайте се със съмишленици! Сам човек няма да може да оцелее в тези трудни изпитания, но трябва да сме на малки групи по 12-15 души. Бог ще ни укаже по-нататък какво да правим.
И най-важното - помнете, че всичко това предстои и трябва да го претърпим! Бог не иска от нас невъзможни подвизи, а, само твърдо да отстояваме и да му вярваме. В труден момент, помолете се и ще видите, че, колкото и зле да е положението, решението ще дойде. Защото ние сме привилегировани с един чуден дар - Свободната Воля! И това е, което има значение, това е, което и ще ни спаси.
Надявам се да съм била полезна с тази синтезирана информация, която ви предавам тук (на мен ми отне няколко години докато я проумея и обобщя) и който има уши да чуе, и очи да види, да си прави изводите!
Бог с нас, братя и сестри, не се плашете и смело с Господа напред!

Назад към Общество

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron