Събитията в Катуница През Призмата на Завещанието на Хайтов


Администратор
Мнения: 279
Регистриран на: 17 Яну 2011, 23:00
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 19:56
Нацията загива - тревогата на истинските интелектуалци

Текста е известен като " Завещанието на Хайтов" , тъй като писателят - родолюбец е един от авторите му. Този текст е отворено писмо, под което са се подписали няколкостотин български интелектуалци, опитващи се да събудят чувството за национално достойнство у политиците, с надежда геноцида над етническите българи да бъде спрян и да се постави начало на национално - отговорна политика. Такова чувство обаче няма как да се събуди, защото голяма част от политическият елит е с небългарски етнически състав. Въпреки че интелектуалците, начело с вездесъщия Николай Хайтов, напълно ясно и точно казват истината и разкриват тежката действителност, водеща към гибел на българския народ и култура, политическите мерзавци заобикалят същината на проблема и отговора им на писмото е изпълнен с дебилност, идиотизъм и откровено лицемерие. Текста е връчен, прочее, на правителството на Симеон Сакскобургготски. В отговора се посочват единствено плановете за интеграция на циганите и колко средства ще се отпуснат за циганските фондации, но на същината на въпроса - КАК ЩЕ СЕ СПРЕ УНИЩОЖЕНИЕТО И ЗАЛИЧАВАНЕТО НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ И ЧИСТО БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, политическите мижитурки не дават абсолютно никакъв конкретен отговор.

В писмото на българските интелектуалци се описва тежката убийствена за българите действителност. От връчването на това отворено писмо минаха 7-8 години, в които положението в страната ни стана още по - ужасяващо, а обезбългаряването и престъпленията срещу етнически българи вече имат размери на геноцид. Ако не се сепнем здраво и не се вземем в ръце, за нас наближават последните дни. На мнозина идиоти всъщност това не им прави впечатление, те са завършени дегенерати.


"Ние, група български граждани и интелектуалци, изразяваме голямата си тревога от постоянно ескалиращата тенденция на тотално комплексно обезбългаряване на нашия народ.

Такава бърза и негативна промяна в етнографския и етнокултурния облик на европейския народ, дал името, историята и културата на България, няма аналог в съвременната континентална държавна практика. Мащабът, дълбочината и скоростта на този процес са безпрецедентни в най-новата история на България и напоследък придобиват извънреден характер. Бурната и неконтролируема ориенталска инвазия заличава с всеки изминал ден най-ценното, което притежава българският народ - европейската идентичност.

От особено важно значение е, че фактическата деевропеизация на нашия народ се извършва против европейските цивилизационни стандарти. Този извод, макар и в противоречие с официалните декларации, се потвърждава от реалните житейски факти и тенденции, при това - категорично.

Специално трябва да се подчертае, че гражданската позиция, изразена в това открито писмо, по никакъв начин не е насочена срещу законните граждански права и интереси на етническите малцинства в България.

В същото време е налице остра обществена необходимост да бъде казана цялата истина на българския народ. Истината за извършваната днес безпрецедентна етнодемографска и етнокултурна трансформация, във вреда единствено на българския етнос. И то независимо дали тези истини се харесват или не на някои среди.

Параметрите на тази подчертано неевропейска трансформация не са известни както на българския народ, така и на основните европейски институции. Впрочем, цялата проблематика, отнасяща се до високоскоростното обезбългаряване на българския народ, се оказа тема табу за публичното пространство. При това не просто табу, а табу N 1. Сега изграждащото се гражданско общество у нас трябва да си отговори на един основен въпрос: "Кой и защо налага това табу?"

Мащабно изследване на БАН от април м.г. показва драстични разлики с официалните данни на Националния статистически институт за броя на населението по етнически групи.
Достоверността на това изследване е гарантирана, защото данните за населението по етнически групи са събирани по техния фактически брой в отделните населени места, а не по принципа на самоопределението. След корекциите за периода 1992-1999 г. данните са коректно съпоставими и потресаващи.

Оказва се, че всички демографски параметри: раждаемост, смъртност, възрастова структура, са силно негативни само за българското население, което е под ударите на жесток демографски колапс, докато основните етнически малцинства у нас, особено циганите, бележат демографски взрив.
Раждаемостта на циганите в България е над 3 пъти по-висока от тази на българите, а числеността им е 3,5-4 пъти по-голяма от обявеното от НСИ, т.е. тяхната численост сега надхвърля 1 000 000 души. Поради липса на всякакви европейски цивилизационни ограничения у нас, при тях тепърва ще има още по-драстично развъртане на демографската спирала.

Подобни, макар и по-ниски, са демографските параметри на турското малцинство в България.

За изключително кратък исторически срок - няколко десетилетия, българите могат да станат малцинство в собствената си страна. А в дългосрочен план почти да изчезнат, като част от тях емигрират, а останалите бъдат асимилирани в ориенталските етноси. Това е непоносимата и жестока цена, която е принуден да плаща българският народ поради липсата на отговорно държавно стратегическо управление.

Типичен пример за бърза смяна на етническия облик на българските селища е този в с. Кесарево, област Велико Търново. Само за 20-30 г. това богато, многолюдно и типично българско село бе изцяло циганизирано. Подобна е съдбата на стотици селища в България, в стотици други това предстои да стане буквално в следващите няколко години.

Формирани са и се формират цели региони с преобладаващо циганско население.

Примерът с Косово е достатъчно близък и красноречив. В началото на 20 в. албанското население в тази сръбска област е било по-малобройно от сръбското. В края на същия този век албанският етнос е едноличен собственик на същата територия с над 95 % от жителите.

Предвид гореизложените данни няма никакво съмнение, че в България протича интензивен процес на "косовизация”, при това в национален мащаб.
На фона на ясно очертаната дебългаризация на страната, предложението на експерти от НСИ при следващото преброяване през 2001 г. да отпадне графата "етническа принадлежност", е скандално, безотговорно и... дълбоко симптоматично. Така у нас няма да се знае кой кой е. Ако това предложение се реализира, ще бъде даден още един много мощен тласък на пагубната тенденция за пълното обезличаване на българския народ.

В пълен синхрон с физическото обезбългаряване на България се развива втората основна компонента на практическата деевропеизация у нас - духовното обезличаване. На цял един народ - българският, бе отнета собствената му европейска интонационна среда - също факт от извънреден характер и без аналог в практиката на европейските народи.

В културното пространство на България за много кратко време бяха въведени множество небългарски и неевропейски елементи. Все по-агресивни стават опитите чалгата и кючекът да се представят за български фолклор. В това отношение съществен принос имат някои частни печатни и електронни медии.

Апологетите на ориенталския модел, съставляващи най-мощното лоби в България, успяха да промият съзнанието на големи групи етнически българи.

Повсеместно и уж спонтанно се строят и оборудват зали за игра на кючек под благозвучното име фолкдискотеки. Така най-брутално беше посегнато върху съзнанието на най-уязвимата група българи - младите хора. Върху европейското им светоусещане се нанасят огромни поражения, често непоправими. В не по-леко положение са и всички останали хора в България, които имат европейска ценностна ориентация. Почти всички обществени пространства у нас са чалгизирани, което никак не е случайно.

За огромно съжаление, чалгизацията, това небългарско и неевропейско явление, постепенно отделя България от Европа с една нова Берлинска стена, много по-страшна от тази, която беше съборена в Германия преди 10 години. Тази реално съществуваща стена предопределя прословутия "цивилизационен избор", който обаче не е европейският!

Това не е суверенният избор на мнозинството от българския народ. Това е изборът на апологетите на ориенталския модел в България.

Известният случай с погрома над българчета-първокласници от циганските им връстници в ямболско училище е един от многото, който показва пълната несъвместимост и неравнопоставеност на хора с различна ценностна ориентация у нас.

Европейската култура е толерантна и ненатрапчива, затова се нуждае от специални защитни механизми. При нашите условия потърпевшите са винаги хора с европейско светоусещане. Резултатът - противоестествена духовна асимилация и ориентализация на големи групи етнически българи, особено в провинцията.

За циганското население, срещу никакви насрещни задължения, постепенно и тихомълком беше въведена разширена система от всякакви социални привилегии: от непроверяването им за билети в градския транспорт, масовото самонастаняване в пустеещи частни жилища или безплатно настаняване в държавния оборотен фонд; никакви или символични такси за ток, отопление, вода; безплатни детски градини; огромен за мащабите на България брой социални домове; постоянен, неограничен, често незаконосъобразен достъп до всички социални фондове; "абонамент” за всички видове хуманитарни канали, голяма част от които са недостъпни за социално слабите българи; до "правото” на несанкционирани кражби и специално тълкуване и прилагане на законите.

Всички горепосочени привилегии те отстояват с нарастваща агресивност и арогантност.

Резултатът е известен: демографски взрив при циганите. В услуга на този процес е поставен целият държавен ресурс на България.

Вместо интеграция на европейски основи, се получава хаотична, примитивна демографска експанзия, с всички произтичащи от това последици за страната. Това е вредно за всички български граждани, включително и за тях самите.

Интеграция се прави без привилегии и чрез равнопоставеност, при пълно комплектоване на правата с реални конституционни задължения. Това азбучно правило се знае много добре както от апологетите на ориенталския модел за България (вътрешни и външни), така и от техните помагачи - псевдоправозащитниците. Но една истинска европейска интеграция на циганското малцинство неизбежно ще стопира демографската му експанзия, а това не влиза в плановете на тези господа.

Поради тази причина те поддържат изкуствено фалшивия мит за нарушените човешки права на малцинствата в България - главно на циганите. Защото едно е временно да се подпомогне социално дадено малцинство, а съвсем друго е постоянното финансиране на демографския му взрив от българския данъкоплатец.

Псевдоправозащитниците, като тези от проект "Права на човека", внушават на това население навици, изразяващи се в безкрайни консумативни претенции. По този начин те пречат за изграждане модела на отговорно и законосъобразно поведение на циганите в обществото. Така спъват и цивилизованата интеграция на това малцинство. При абсурдната ситуация в България много по-вероятно е българите да бъдат асимилирани и насилствено интегрирани в ориенталските етноси. Този процес вече е започнал, близко е до критичната точка и скоро ще стане необратим, ако не се вземат спешни законови мерки.

Нищо по-лошо от това не може да се случи на България. Зараждащото се гражданско общество по никакъв начин не трябва да допусне такава цивилизационна катастрофа за българите с европейска ценностна система.

В България са създадени идеални условия за бърза фактическа подмяна на българите с двата основни ориенталски етноса, най-вече с циганския:

• Налагане на пълно информационно табу на цялата проблематика, касаеща високоскоростното обезбългаряване на България;

• Фрапираща недостоверност на данните на Националния статистически институт относно числеността на населението по етнически групи у нас;

• Почти пълна неадекватност на българския политически елит към течащата реална деевропеизация;

• Липсата на балансирана национална програма за изграждане на отговорно гражданско и социално поведение на циганите. Програма, която да обвързва в пакет правата с конституционните задължения. В съществуващата "Национална програма за работа с ромите" се говори само и единствено за права;

• Абсурдната и безкритична система за социално подпомагане, която стимулира родителската безотговорност и примитивната форма на многодетство;

• Повсеместно използване на мнимото сирачество като начин за прехвърляне на родителските задължения върху гърба на българския данъкоплатец;

• Извеждането като основен приоритет за бюджета безкритичното отпускане на всевъзможни социални помощи на циганското население, без да се отчита промененият социален статус на една голяма част от него. Това е една от основните причини за демографския взрив при тях;

• Регистрацията на втора, чисто етническа партия - "Свободна България". Всичко това - мълчаливо и в пълно противоречие с Конституцията на Република България;

• Пълно засекретяване на размера, вида, характера и етническата принадлежност на ескалиращата битова престъпност;

• Прикриване и мълчалив отказ за съдействие на огромен брой сигнали, молби и жалби до полицията и основните държавни институции, подадени от граждани - жертви на развихрилия се битов терор, дело, предимно на цигани;

• Масово неприлагане на административните и наказателни разпоредби на редица закони от съответните институции и ведомства. Така те на практика поощряват постоянно ескалиращите битови кражби и крупни незаконни посегателства. Например срещу горското и билково богатство на България;

• Наличието на активни и толерирани от държавата псевдоправозащитни организации като проект "Права на човека". Те пречат на цивилизованата интеграция в обществото, най-вече на циганите, като постоянно им внушават безкрайни консуматорски претенции;

• Прикрито и нечистоплътно сътрудничество между псевдоправозащитници и самозвани лидери на отделни етнически групи. В резултат България се оклеветява по един съвършено недопустим и неправомерен начин пред европейските институции;

• Формално хармонизиране на българското законодателство с европейското, без отчитане на специфичните особености у нас, в резултат на което то има практическа неевропейска насоченост. Красиви мъртви текстове, които институциите не прилагат. Пример: Законът за горите и законът за ветеринарното дело;

• Продължаващата емиграция от България на млади българи. Като една от основните причини, изтъквана от младите, е силно замърсеното, от европейска гледна точка, културно пространство.

Изключителната неравнопоставеност между европейското и ориенталското светоусещане у нас се илюстрира от повсеместното прилагане на т.нар. кръвна и безкръвна циганска вендета. Чрез този похват това малцинство държи в страхово подчинение българите в цели региони на страната. А какво ли ги очаква, когато циганите станат мнозинство, при пълната липса на толерантност у тях!?

Широко разпространеното самонастаняване в пустеещи частни жилища и тяхното плячкосване не само обругава бащините огнища на няколко поколения българи, но наслоява тежки душевни травми в родовата им памет.

Целият този вандализъм не среща никакъв отпор от съответните ведомства и институции и с това на практика се поощрява от тях. В същото време ушите на международната общественост са пропищели от изявленията на псевдоправозащитниците, че правата на циганите в България са нарушени.

На фона на интензивното обезбългаряване на България, ширещият се национален нихилизъм и безродничество започват да вземат патологични измерения. Никой досега не е дал пред обществото що-годе смислено обяснение на въпроса защо българските политици се гордеят толкова много с т.нар. български мултиетнически модел. Модел, при който големият губещ е българският етнос.

Кой и защо построи точно такъв модел, при който са нарушени фундаментални принципи на културното съжителство между етносите у нас?

Кой и защо постоянно полага усилия за отклоняване на общественото внимание от извънредните обстоятелства, съпътстващи течащата в момента дебългаризация и деевропеизация у нас?

Каква е ролята на основните държавни институции в създадената безпрецедентна ситуация в България?

Досега никъде и под никаква форма официален представител на основните държавни институции у нас не е изразил становище относно надвисналата етно-демографска и етнокултурна катастрофа над българския етнос.

Постоянно увеличаващата се пропаст между кухите декларации за европеизация на страната и реалният процес на ускорена ориентализация оформя най-тежкия рецидив в новата история на България. Рецидив, който ще направи невъзможно ефективното членство на България в Европейския съюз.

Няма никакво съмнение, че България е вкарана в една пагубна геополитическа схема, която постоянно и методично отдалечава страната ни от лоното на европейската идентичност. Същата тази схема отрежда на българския етнос затихващи функции.

Съвсем закономерен и логичен е въпросът има ли изобщо България самостоятелна политика и някакъв, макар и относителен, суверенитет?

Възпирането на ориенталската инвазия може да стане чрез използването на строго демократични и законови средства при пълно съблюдаване на европейските цивилизационни стандарти. Но затова е необходима политическа воля, която в момента липсва.

Настъпващата цивилизицонна катастрофа за хората с европейска ценностна система у нас ни дава изключителното морално право и задължение за предупреждение и граждански протест.

Няма никакво съмнение, че съхранението и утвърждаването на европейската идентичност на българския народ се очертава като основна доминанта в съвременното развитие на България.

Ние искаме нашите деца и внуци да живеят в европейска културна среда тук, в България. "

Администратор
Мнения: 279
Регистриран на: 17 Яну 2011, 23:00
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 20:00
Един мой познат от град Раковски, който е католик ме запита нещо, което ме накара да се замисля. Той ме попита защо православната църква в България не полага усилия за интегрирането на ромите от деца, както правят католиците в Раковски и както правят някои протестантски църкви в страната? В градчетата, където протестантските църкви работят с ромите няма ромски кражби.

Администратор
Мнения: 279
Регистриран на: 17 Яну 2011, 23:00
МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2011, 20:08
Как Катуница обедини футболните фенове
http://www.dnevnik.bg/sport/2011/09/27/ ... te_fenove/

Футболните фенове в България изглеждат по-обединени от всякога покрай конфликта в Катуница. Привърженици на различни клубове, известни с напрегнатите отношения помежду си, този път са заедно в протестите.

Първите бяха феновете на "Ботев" и "Локомотив" (Пловдив). Към тях постепенно се присъединиха запалянковци на ЦСКА, "Левски", "Берое", "Миньор", "Черно море", "Спартак" (Варна) "Черноморец", "Нефтохимик" и т.н.

Те се уговарят основно по форумите, които посещават, както и чрез социалните мрежи. Този път настояват да не бъдат разглеждани като футболни фенове. Описват се като българи, защитаващи интересите на страната си.

Шефовете на големите фенклубове очаквано отричат да изпълняват каквито и да е политически поръчки, като водят свои последователи на протестите. "Дали има футболни фенове или не, е малко трудно да се каже. Има млади хора, които са отишли там, за да изгасят там своята гражданска позиция. Да видим какво се случва в българските села, да видим какво се случва в малките градове от страна на една етническа група. Хората, за да са стигнали до това положение, явно някой не си е свършил някъде работата. Ако живеем в правова държава, това нямаше да се случи", каза още първия ден шефът на фенклуба на "Ботев" Божидар Божилов пред БНТ.

Привържениците на ЦСКА издигнаха няколко транспаранта по време на мача с "Видима Раковски" (4:1). Един от тях гласеше: "Не желаем да бъдем чужденци в родината си". Председателят на централния фенклуб на червените Димитър Ангелов-Дучето заяви, че случващото се е крайно неприятно. "Законите са за всички. Опашките за социалните отново са за всички, не само заради онзи етнос, заради който става това в Катуница. Българските фенове са и български граждани. Аз се радвам, че има гражданска позиция на стадионите."

При януарските протести пред сградата на Народното събрание се появиха твърдения, че част от протестиращите са футболни фенове, на които е платено. Този път ситуацията изглежда по-различно, тъй като голяма част от хората се организират чрез форумите и социалните мрежи. Въпреки това отново се говори за евентуалното изпълняване на политически поръчки.

Очертават се две ясни тези на привържениците. Едната е изразяването на недоволство срещу ромите и започването на етническо противопоставяне. На протестите се чуват доста расистки скандирания. Главният прокурор Борис Велчев нареди полицаите да задържат всеки, който насажда етническа омраза.

"Какви мирни протести говорите, какви работи пишете да не се влизало в махалите. Колко хора има избити от тая циганска паплач през последните години, колко старци са заклани, за да им вземат пенсиите, колко старици са изнасилени от 14-15-годишни циганчета (особено в селата около Монтана и Враца). Ако седна да изкарвам статии за подобни случаи само от последните 10 години, ще ви изкарам за половин час десетки. Докога? Няма друг начин. Точно вариантът "Сърбия" е най-правилният", пише посетител с никнейм Tonio1914 в сайта hooligans.bg в една от основните дискусии.

Другата позиция е, че проблемът е в управлението на държавата. Зад нея застават хора, които призовават за умерени действия.

"За да им повече хора, трябва да се спре с расистките лозунги, защото това не се харесва на всички и може да загубим подкрепата на много хора. Трябва да се спрат и нападенията над гетата. Да не забравяме, че до тези събития ни докараха държавата и политиците, които бездействат. Няма да е лошо и да се разграничаваме от всякакви политически партии. Разни "псевдопатриоти" като "Атака" и ВМРО се опитват да яхнат протестите, но това не трябва да се случва. Протестът е на обикновените хора. По този начин ще обединим много повече хора около себе си. Трябва да излизаме без деление на идеологии, а като българския народ, защото се борим за по-доброто ни бъдеще и срещу абдикиралата ни държава. Тя позволи 20 години циганите да си правят каквото искат", пише voovoman.

Така обединението на тези хора оставя встрани определянето им просто като футболни фенове и вече ги представя като група граждани с обща позиция и искания. Друг е въпросът какви са възгледите им за пътя, по който трябва да бъде постигната промяната, която ги е сплотила.
Аватар
Мнения: 61
Регистриран на: 17 Фев 2011, 10:44
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2011, 00:46
Angelov написа:Един мой познат от град Раковски, който е католик ме запита нещо, което ме накара да се замисля. Той ме попита защо православната църква в България не полага усилия за интегрирането на ромите от деца, както правят католиците в Раковски и както правят някои протестантски църкви в страната? В градчетата, където протестантските църкви работят с ромите няма ромски кражби.

Мен пък ме кара да се замисля що за християнин мисли по такъв егалитарен начин и до каква степен Християнството е подменено в днешно време с елементарен хуманизъм.

Неомарксическата трактовка, че поставен в добра среда даден низш индивид ще се превърне в нещо различно и благородно, е нелепа.

Необходима е сегрегация, не интеграция.

Мнения: 101
Регистриран на: 12 Фев 2011, 21:49
МнениеПубликувано на: 29 Мар 2012, 08:58
Angelov написа:Един мой познат от град Раковски, който е католик ме запита нещо, което ме накара да се замисля. Той ме попита защо православната църква в България не полага усилия за интегрирането на ромите от деца, както правят католиците в Раковски и както правят някои протестантски църкви в страната? В градчетата, където протестантските църкви работят с ромите няма ромски кражби.

Отговорите са няколко:
- на протестанти и католици им наливат пари от Ватикана и ЦРУ
- на свещениците не им пука, а и баш владиките са били агенти на ДС
- и накрая те нямат възможност за българите, камо ли за циганите
И накрая да отбележа: явно протестанти и католици никак с нищо не са оправили нещата, като се има напред вид какво правят циганите.
И пак за накрая : халал да са им циганите , да си ги ползват със здраве :D

Назад към Причини за катастрофата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron