Културната криза е преди демогравската.


Мнения: 101
Регистриран на: 12 Фев 2011, 21:49
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2011, 17:10
Културната криза, която е и криза на идентичноста - това е основният проблем на България.
Тази криза е почти свършила, но нев смисъл : че нещата започват да се оправят, а в смисъл че е помела 95% от това дето е българска култура и българщина.
Останали са ни:
- езика, който обаче се е напълнил с безброй чуждици, от които няма смисъл понеже има и български думи със същото знаначение. Та скоро и него няма да го имаме такъв какъвто трябва да е .
-аз-буката, но и за нея и махането и има голяма борба.
- останала ни е и историята. Тука обаче се прилага коварният номер с някаква тайнствена и древна история , чрез която да ни отклонят от истинската такава.
- останала ни е и вярата, но почти вече не я изповядваме, макар да е истинна и добра вера.
- имаме все още националните ни герои, но по въпроса с тях само се дрънкат шаблони и нищо нормално не се коментира.
- имаме останали и националните ни символи : лъва, православният кръст, знамето от априлското въстание, какти и самарското и други.
Абе имаме доста неща, но вече някак си не е модерно да си българин и съответно българската култура и българското не са модерни.
От тука идва и демогравската криза, за която стенят медиите. Демогравската криза според мене не е страшната, страшната е културната криза. И след 200г. ако не е дошъл края на света: ще има българи - но няма да има българска култура и съответно хората наричащи се тогава българи, няма да са такива, а обикновенни помияри.
За тази криза медиите не обичат да говорят, което значи че оправят и демогравската такава по един фалшив и измамен начин- всъщност именно те я задълбочават.
Да докараме българи от бившият СССР - да добра идея , ама какво ще правиме след това, като нямаме култура да ги направиме истински българи. Е тогава защо да ги довеждаме ?
Въобще в България има ли в културно отношение все-още българи - това е въпроса.
Нека разгледаме националистическото интернет пространство.
Националистите би трябвало да са светлината на един народ, да са най-чистите синове и дъщери на този народ, да осветяват пътя му.
Така ли е обаче ? Жестоката истина е че националистите са същите като нихилистите. Те са дори по-голями чуждопоклоници. Е за какво са ни тогава ?
На големият митинг на АТАКА имаше от 50 000 човека само един облечен в народна носия. Всъщност колко бг-националисти имат такава носия или искат да имат подобна носия ? Отговора е само 1 поне за толкова знам и това съм аз. Колко човека искат да имат четническа униформа - пак един и пак аз .
Защо няма магазини където да се продават народни носии и неща свързани с нашата култура и бит ? Отговора е прост - защото няма търсене, а няма понеже културно вече няма българи.
Тръгнал някой си този или онзи да оправя демогравската криза, но той самият е в криза на идентичноста. Питайте го как се казват децата му и като чуете чуждото име - сами си правете сметка що за оправяч на нещата е този.
http://www.youtube.com/watch?v=SfEYFa1hX2g
погледнете ги тези - те нямат демогравска криза, нямат обаче все-още и културна. Защо е така не знам, но не е защото са ислям. Повечето бг-турци са в същата криза и по-зле.
За сега единствено национална съпротива каза от аз-буката буквата Б, тоест сложиха си символ - българският ЛЕВ. До тук добре, ама работата е с краката на горе: 1-во се казва А - това е православният кръст, а после е Б, ама след това трябва да се кажат и буквите до Я. Тези започнаха с Б и други не можаха и не намират сили да кажат.
Сега знам че един професор с омекнали от най-нова история колена ще каже : носията и четническата униформа не са важни, важно е друго : каквото там му каже на него бяса на гордоста.
Не драги важни са и то много, важни са и делата които вършиме относно вярата - тя трябва да се пази, а не да се правиме на умни, когато са я отнели и ли осквернили.
От БНс преди викаха - ти какво си направил, шпонеже той бил почистил някаква градинка.
Не от това има нужда България . И всичките комунисти, цигани и евреи да избиете - кризата в културата и българското самосъзнание ще си остане
Няма нужда от протести, митинги и чистене на градинки - има нужда от хора почитащи националните празници и годишнини облечени в народни носии и четнически униформи.
Има нужда от българщина и българска култура - това е важното, а дали Болен направил това или онова и колко велик бил Хитлер или друг това не е важно.
Айде сега да видиме колко човека ще поискат да кажат А и да си направят народна носия или четническа униформа ?
Ама става дума за кирило-методивието А, не за за АЙ или там както се казва на латинеца..[/

Мнения: 35
Регистриран на: 15 Авг 2011, 16:48
Местоположение: Перник
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2011, 22:41
до мишок
Ако притежавах всички униформи и носии, които искам, ще се получи доста , ама доста голяма колекция.Но аз така и така ги имам- в сърцето си.Това е сърце, което трепва всеки път, когато чуе каба гайда, или граовско хоро,или "Многая лета".
Нещо което винаги ме е смущавало, са коментарите (по телевизия, радио) на хора, обикновени хора , които се вайкат за културният упадък на нацията, но бързат да се приберат в къщи, за да не пропуснат поредният епизод от невероятните приключения на чичо Филджан и леля Джезве
А за хубавите български сериали ( в повечето случаи стари) да научаваме от YOUTUBE

Назад към Причини за катастрофата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron