Eлегантно решение на проблема с демографската катастрофа


Мнения: 1728
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2013, 09:52
Единственият начин за справяне с демографската катастрофа е отстраняването до максимална степен на държавната администрация от тази област, колкото и да звучи абсурдно на пръв поглед.

Какво имам предвид?

Малка предистория. Според т.н. "ООН" всеки човек, в частност децата - при нашия конкретен случай - се нуждае от определени продукти и услуги, които са необходими при отглеждането им до пълнолетие. Тази съвкупност от стоки и услуги (касаещи облекло, храна, лекарства, медицински услуги, културни нужди и пр.), да я наречем условно "детска потребителска кошница", възлиза на някаква определена стойност, месечно, примерно 1000 лв (сумата е условна и подлежи на обсъждане, уточнява и корекции, давам я така, просто за по-лесно илюстриране на идеята) за едно дете.

Всеки българин, който пожелае, може да избира между два типа данъчно облагане: единият е досегашният, при който държавата дава пари за детски, платено майчинство, и пр., а при другия главата на семейството избира семейно данъчно облагане, при което той се отказва от всички видове финансова помощ от държавната администрация, като вместо това получава данъчни облекчения, възлизащи на 12 000 лв. за всяко негово дете. Така че ако примерно е направил 3 деца, ще се ползва от 36 000 лв. данъчно облекчение при годишното семейно данъчно облагане.

По този начин държавата почва, макар и бавно, да се разтоварва от огромното финансово бреме на т.н. "социална държава", като в същото време моментално ще започне излизането от демографската яма, защото по този начин ще бъдат стимулирани всички дребни и средни собственици да правят повече деца, като това не е единственият положителен ефект, разбира се, но е най-важният приоритет в случая.

PS: viewtopic.php?f=25&t=1525
горната връзка е към разширената и допълнена версия на елегантното решение на проблема с демографската катастрофа. Предпочетох да е на отделно място в отделна тема, по идея на админа.
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Мнения: 1183
Регистриран на: 10 Фев 2011, 22:57
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2013, 13:14
l
Последна промяна Gero на 03 Апр 2019, 20:28, променена общо 1 път

Мнения: 1728
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2013, 16:55
Нали именно това направих?!??
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Администратор
Мнения: 279
Регистриран на: 17 Яну 2011, 23:00
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 05:55
Има някои детайли да се отработят в идеята ти, но мисля, че си на прав път.

Мнения: 1183
Регистриран на: 10 Фев 2011, 22:57
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 07:31
balkreader написа:Нали именно това направих?!??

Исках да кажа,не само тук...
А след като Ангелов казва,че трябва да се отработят детайли...като го направите и аз ще я пускам..където мога.

Мнения: 19
Регистриран на: 17 Апр 2013, 21:07
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 17:04
Gero написа:Добра идея..трябва да я разпространиш...

Нека я разпространяваме заедно във всички форуми. :D

Мнения: 1728
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 18:49
Angelov написа:Има някои детайли да се отработят в идеята ти, но мисля, че си на прав път.


Точно! В тоя ред на мисли според мен трябва да се добави и отказ от останалите финансови "помощи" от държавата, като "помощи за безработни", "помощи за социално слаби" и т.н.

По този начин ще се разполага с много силен коз в полза на приемането на този втори вариант на данъчно облагане.

Още допълнения по темата:

- за мъртвите български села - за желаещите от тези истински български мъже, готови да се откажат от финансовите "придобивки", осигурявани от "българската" държава, и да се заселят в някое такова село, да се предлагат допълнителни бонуси в материална форма: машини, инвентар, животни, но осигурявани единствено на обществена основа.

Какво ми е на ума? Има не малко богати българи-милионери, станали богати с труда си, полаган пред очите на всички: като спортисти, хора, свързани с музикалния бизнес и киното, като втората категория на практика задължително трябва да си е заработила капитала извън България, едва ли е необходимо да обяснявам защо.

Не всички от това съсловие живеят в България, поради различни причини. Това между другото.

Сред тези мъже все ще има неколцина истински патриоти - да не използвам термина "националист", че др. Сидеров го превърна в собственост - които, по примера на великия българин Дан Колов, построил хотел в Щатите, в който, щом си българин, не плащаш за престоя си, дал милиони от личното си богатство за закупуването на първия български пътнически самолет, да не споменавам направеното от него за българската школа по свободна борба - ще се съберат и ще основат някакво сдружение за подпомагане на България - не говоря "спасение", защото и тази дума я омърляха мърлячите така, че ми се повдига - които отворят банкова сметка за дарения специално за онези българи, избрали данъчното облагане за свободни мъже, в която всеки българин може да даде скромната си лепта за закупуване на машини, инвентар, животни и пр. за онези, решили да възкресят мъртвите български села.

В България по данни из мрежата едноличните търговци са някъде към 600 000, на няколко места съм се натъквал на това число. От тях един процент да са готови да помогнат финансово на България в този наистина тежък момент за Отечеството ни, представляват 6 000 български мъже.

Това е моя, крайно консервативна оценка, която според мен е реална.

Какво е неоходимо да се направи? Едно кратко нахвърляне на най-необходимите неща, за което не претендирам изобщо, че е изчерпателно, и очаквам най-сетне неколцина от регистрираните на форума ни участници да се включат:

- пропагандиране на идеята по всички възможни канали и начини, за да навлезе в мейнстрийма - съзнавам, че за неподготвените съзнания това ще звучи като нещо на китайски, първото, което ще идва стандартно на ума на хората е, че авторът на идеята и пропагандиращите я не са наред в главата. По този се сещам за един възглас, може би някои от вас също ще се сетят :D

- по най-бърз и енергичен начин трябва да се налага неотложната промяна в данъчното законодателство, с участието на наистина икономисти и финансисти, които да са национално-ориентирани - уточнявам, че става дума за българската нация, а не някоя друга.

- основният коз ще бъде, че държавата реално няма да се товари финансово, точно обратното, тези български Мъже ще й спестяват финанси, като няма да получават придобивки. Защото до този момент, където и да отворя в нета по сайтове и форуми, където се засяга темата, винаги опира въпросът до пари. Държавата трябвало да дава пари за раждаемост, за да има раждаемост, но тъй като нямало пари, значи ... всеки да си довърши сам "държавническия" довод на "българските държавници".

- какви партии могат да окажат помощ, на кои можем да се надяваме? Ако говорим за тия в парламента, ще е само губене на време. Има много партии регистрирани, все "спасители" отбор, които по презумпция би трябвало да оценят по достойнство идеята и най-малкото да почнат да я обсъждат. Редица от тях са включили и термина "демография" и производните му в програмите си, така че стандартно би трябвало да се почне с тях.

Идеалният вариант би бил тази партия да се създаде и състои само от тези български Мъже, но това е вече един следващ етап, който, ако вярваме силно в Господ, Неговата благословия ще я има над делото ни.

Очаквам от участниците на форума Ангелов, One, Gero и Калоянъ да вземат дейно участие в темата, като дадат своите предложения, допълнения, корекции, идеи и пр.

Разбира се, останалите участници също могат да вземат участие, да не си помисли някой, че тук се налага някаква форма на дискриминация, хаха.

Настойчивата ми молба е да бъдем максимално сбити и ясни в излагането на идеите си, за да бъдат разбрани от максимален брой хора.
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Мнения: 1728
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2013, 19:41
Да допълня само: за тези, които не са регистрирани на форума ни, но не им се регистрира по различни причини, но пък имат желание да помогнат, могат да пропагандират темата с линк към нея по сродни форуми и блогове.
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Мнения: 1728
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2013, 11:51
Гледам, че темата се радва на интерес, и реших да проверя каква е популярността й в нета, дали и къде се разисква. Пробвах с www.google.com, но нещо отговорът му не ми се понрави, меко казано. После пробвах с www.startpage.com и там вече нещата бяха наред.

Изводи: световна конспирация няма, гугъл не е част от нея, "черни списъци" не съставя, резултати от търсения не подправя.

Любопитните могат да се уверят сами. Достатъчно е да въведат заглавието на темата "Eлегантно решение на проблема с демографската катастрофа" в двете търсачки и да сравнят резултатите.
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Мнения: 1728
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2014, 20:11
http://realty.rambler.ru/news/living/2030787
29-04-2014 09:05
В 2013 году в России многодетные семьи получили 93 тысячи участков земли
-----
Умните хора мислят умно. Тоест, Путин прави онова, за което говоря от доста време. Разбира се, в Русия продажбата на земя на чужденци е забранена. Каква назадничавост само в сравнение с България.
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Мнения: 1183
Регистриран на: 10 Фев 2011, 22:57
МнениеПубликувано на: 28 Юни 2014, 14:05
Това не мога да забравя; :(
Прикачени файлове
Фъртунов.JPG
Фъртунов.JPG (64.56 KiB) Прегледано 13833 пъти

Мнения: 1728
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2014, 18:26
Трудно може да се забрави такъв българин.
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Назад към Причини за катастрофата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron