Германия екстрено си прибира златото - Да живей марката!!!!


Мнения: 1718
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2017, 15:18
Германия екстрено си прибира златото - Да живей марката!!!!

Германската централна банка изпреварва с цели 3 години връщането на определена част от златния си резерв, съхраняван в САЩ, Форт Нокс (според официалната легенда). Сензацията е раздухана допълнително от слеховете/предположенията, направени от руския специалист Катасонов, че това изобщо не са оригиналните германски златни кюлчета, а са някакви спешно закупени на международния пазар, под строга секретност, естествено, и без официални щампи, които след това допълнително са били нанесени или тепърва ще се нанасят от германците вече в германските трезори на бундесбанката. Причината е/била ясна: Форт Нокс отдавна е опразнен - последната официална ревизия, само да напомним, е проведена в началото на 60-те години на 20 век, оттогава досега - никакъв напредък, въпреки усилията на отделни американски политици, но за това някой друг път на друго място. По-любознателните знаят, че в Нета гъмжи от сайтове и блогове на тая тема.
Какви са или какви могат да бъдат причините за тези екстрени ходове, имат ли връзка с де факто разпадналия се ЕС, определено имат, и то много. Гърция никога няма да изплати близо 400 млрд евро, защото просто до 2-3 години макс., а може и по-скоро, еврото ще изчезне. Дали ще има някакви трансформации на дълга към вече несъществуващия гейманафомафиотски щаб в Брюксел, не е ясно, но опити със сигурност ще има, макар и като е ясно каква мътна вода ще е - разпадналата се Украйна, Полша смело навлиза с армията си в Лвов, и по-нататък, за да си върне изконните полски земи (а как си представят умните глави във Варшава да си запазят "изконните полски земи" (разбирай отнети от Германия след ВСВ и дадени на Полша), не мога да си го представя, по-всяка вероятност те (полската върхушка) дори и не си блъскат главата с подобни терзания, като отчитат правилно - тук поне спор няма - че няма да са единствените, които имат да си връщат изконни земи от Украйна - Унгария, Словакия, Румъния. Австрия пък на свой ред ще постави ултиматум на някои от компенсиращите се с изконните си земи от Украйна да бъде компенсирана и тя със съответни териториални отстъпки от въпросните компенсиращи се, и правилата на доминото тръгват безотказно и без спирачка (който иска да добие зрителна представа за процеса, да си припомни американския едноименен филм "Правилата на доминото" с Джин Хекмън, един чудесен филм в много отношения). За Германия пък направо ми настръхва косъмът при опитите ми да гадая...

За Русия (като че ли) нещата в това отношение са максимално ясни, макар и да не съм сигурен дали изкушението за сухоземен коридор към Крим няма да надделее в суматохата... впрочем, можем да си гадаем колкото си искаме.

Накратко, наслаждавайте се авансово на живота, като нашите гръцки съседи, може и да успеете да не върнете никакви борчове - пито, платено, както се казва.

Китайското пожелание към враговете си: "Пожелаваме ви да живеете в интересни времена" се сбъдва на 100%.

Практически съвети към всички българи: не си продавайте за никакви пари земята и къщите на село, защото после ще духате супата или нещо друго, казано на простичък български език. Впрочем, умният българин никога няма да го направи, дори и да умира. Въпросът е само колко умни българи са останали. Да, това е въпросът, да си дариш мърцина земята и къщата на село мърцина или да си ги запазиш на всяка цена.

С няколко думи, специално за по-недосетливите: светът, в който живеем и който го познаваме, такъв, какъвто е, вече не е същият, защото блатото клокочи, и много скоро ще избликнат и подземните метанови газове, а изкушени ръце да драснат клечка кибрит за огненото шоу - наспорило...

--------------
23 августа 2017
Германия вернула большую часть золотого запаса

https://lenta.ru/news/2017/08/23/germgold/
https://www.bundesbank.de/Redaktion/EN/ ... _gold.html
.......

27 августа 2017
Золото войны
Немцы экстренно возвращают богатства на родину
Дмитрий Мигунов
https://lenta.ru/articles/2017/08/27/goldcominghome/
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Назад към Геоикономика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron