Един мозъчен гей: (Демокрацията в) Япония в смъртна опасност


Мнения: 1688
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 19 Авг 2017, 14:47
Един мозъчен гей: (Демокрацията в) Япония в смъртна опасност!!!!

Мдаааа, ув. читатели и наблюдатели, другарят мозъчен гей Джеймс Браун, наред с мозъчните си гейщини, е привел, волно или неволно, доста интересни факти във въпросната си проява на мозъчна гейщина, като, разбира се, е премълчал пък други факти, особено онзи, който оставям накрая, а защо го е премълчал, защото е мозъчен гей, отговарям аз. На тези, които не одобряват дефиницията им, ще им кажа само: прочетете всичко и после пак не одобрявайте мнението ми.

И така започваме, с изброяването на твърденията на автора, както и посочените от него факти.

"До този момент много японски политици... считат, че либералната демокрация от американски тип е чужда на културата на Япония".

- в американската конституция никъде не се споменава термина "демокрация" или каквито и да било производни от въпросния термин. Там се споменава думата liberty и че всеки човек има право да търси (pursue) щастието си. Дори и авторът да не е американски гражданин, 99,99% е гражданин на англоезична държава, съдейки по името му, така че щом като заявява "авторитетно" мнение по дадения въпрос, значи залага авторитета си на познавач... ама той хитър беееее, залага нещо, дето не го притежава, аферим, както ще кажат югоизточните ни съседи. А че всякакви европейско/американски "ценности" са неприсадими на японска земя го знам и аз, без да имам претенциите да съм авторитет по темата. А авторът на всичко отгоре се удивлява, че видиш ли, колкото странно изглеждало, че тази гледна се споделяла от болшинството членове японската либерално-демократична партия (ЯЛДП).

В преамбюла към действащата японска конституция пише, че "нито една нация не носи отговорноскт за себе си сама, законите на политическия морал са универсални". В проекта на ЯЛДП (обаче, кой знае защо) акцентите са съвсем други: там принците на основния закон произтичат не от универсалните ценности, а от дългата история и уникална култура на Япония. Тоест главното ударение се пренася от правата на личността върху интересите на цялото съобщество.

- Ся, ти, Джим, на луд ли и освен всичко ми се правиш бе, мозъчно гейче такова?!?? Ще открехна крехката ти мозъчногейска душица, ама малко по-надолу, че инак ще се наложи да се повтарям.

Също така в проекта на ЯЛДП изчезва клауза 97 - за неприкосновеността на основните права на човека. Променя се клауза 13, където за базова единица на японското общество вместо "личността" става "семейството, където всеки помага на другия". Това ударение върху семейните ценности явно е станало резултат от влиянието на "Нипон Кайги", консервативна политическа група, която провежда кампания за промяна на конституцията. В нея членуват много политици на ЯЛДП, вкл. и премиерът Абе".

- Ха такааа, Джим, дойдохме си значи на думата. Ами тези азиатски мракобеси, както са я подкарали, утре ще вземат и да отнемат избирателните права и на японките бе, и ще ги затворят зад картонените врати на талашитените си къщички, и там какво ще ги правят, леле-мале, представи си само, Джеймс, ЩЕ ГИ ИЗНАСИЛВАТ БРУТАЛНО ДА РАЖДАТ, ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ ГО, ДЖЕЙМС?!?!?! ДА РАЖДАТ МАСОВО ЯПОНЧЕТА, ДЖЕЙМС. И няма да внасят своя мултимииларден валутен принос в покупките на всичките лайна на транснационалните корпорации, а ще купуват САМО ЯПОНСКИ СТОКИ, И ТО САМО АКО МЪЖЪТ Й РАЗРЕШИ, ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ ГО САМО, МОЗЪЧНОГЕЙСКА ДУШИЦЕ????? МЪЖЪТ ЩЕ ДАВА РАЗРЕШЕНИЕ НА ЖЕНА СИ КАКВО И ДАЛИ ЩЕ ГО КУПУВА!!!!! И ТЯ ЩЕ БЪДЕ ДЛЪЖНА ДА ГО ПИТА ВСЕКИ ПЪТ, ЗАЩОТО АКО НЕ ГО ПРАВИ... О, УЖАС, ДЖЕЙМС, ПРЕДСТАВИ СИ САМО КАКВО ЩЕ Й СЕ СЛУЧИ ЕДИН, МАКС. ДВА ПЪТИ, КОГАТО СИ ПОЗВОЛИ ДА НЕ ГО НАПРАВИ. ГАРАНТИРАМ ТИ, ЧЕ СЛЕД ВТОРИЯ ПЪТ ЩЕ СИ Е НАУЧИЛА УРОКА ПО-ДОБРЕ ДОРИ И ОТ ПОСЛОВИЧНОТО КУЧЕ НА ПАВЛОВ.

Много влиятелни политици от ЯЛДП напълно споделят сурковската концепция за суверенна демокрация, но до неотдавна бяха силно ограничени във възможностите си да натрапят на страната политическата си програма. Проектът за конституция се считаше за нещо като списък с пожелания на ЯЛДП и никой сериозно не е очаквал, че той може да бъде осъществен в пълен обем. Под ръководството обаче на Абе, който се връща на премиерския пост през декември 2012 г., правитерлството на ЯЛДП почва да провежда една подир други реформи, отдалечаващи постепенно Япония от либералната демокрация.

- О, ужас, ужас, това е по-лошо дори и от кошмар наяве, нали, Джеймс??? КРАЙ НА ЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ В ЯПОНИЯ!!!! А КОЙТО ГО ПРИЕМА ТВЪРДЕ БЛИЗКО ДО СЪРЦЕТО СИ, Е СВОБОДЕН ДА ИЗПЪЛНИ ДРЕВНИЯ ЯПОНСКИ РИТУАЛ, НАРЕЧЕН "СЕПУКУ".

И ред други още от ужасни по-ужасни страхотии споменава авторът мозъчен гей, но тях вече ги оставям на по-любознателните читатели.

Да, щях да забравя обещаното ;) Майтап бе, Уили, няма да забравя. Става въпрос за една дребна и незначителна подробност от наказателното японско право, в което, представете си само, има смъртно наказание, което, не, не можете да си го представите, ув. читатели и наблюдатели (тези, на които това е известно, не е необходимо да се мъчат да си го представят), се състои в ... ОБЕСВАНЕ!!!!!!!!!!!! Да, ув. читатели и наблюдатели, и ето я хипервръзката към този нечовешки, мракобеснически, суперултраазиатски акт, нямащ нищо общо с прогресивните, човешки, суперултрасъвременни газови камери и електрически столове (за газовите камери имам предвид специалните места в американските наказателни институции, където се изпълняват съответно смъртни присъди, да не си помислите нещо друго):

http://www.conservativewoman.co.uk/jane ... o-hungary/

These rare individuals and failing states have acquired the role once allotted to village idiots and court jesters who were given licence to say what others could not. Japan is perhaps the strongest contestant for this role. A once booming economy, years of Americanisation and close ties to NATO have not put paid to its own unique (thankfully) take on the world. ...They have a horrible penal system and hang many people a year, but no one takes any notice of that. ...Culturally, they are just not on the map and so can do and say what they like.

ТЕ ИМАТ УЖАСНА НАКАЗАТЕЛНА СИСТЕМА И БЕСЯТ МНОЖЕСТВО ХОРА ЗА ГОДИНА, НО НИКОЙ ИЗОБЩО НЕ ГО ЗАБЕЛЯЗВА.

Нашият приятел (в ироничния смисъл) и той не прави изключение, горкият, няма да го питам защо, нека някой Тома Неверни си направи труда. По-долу давам няколко връзки към информативни сайтове за образователна цел, за по-любознателните. А на въпроса на действително наивните душички (определено немозъчно-гейски) "Ама как е възможно това?????": моля, обърнете се към Джеймс Браун, човекът е капацитет по Япония, живее там, и срамота, дори и не е чувал за това, та го помолете да направи едно по-подробно проучване и да го публикува.

А дали е мозъчен гей Браун, дочувам, че някои питат, и аз им отговарям: отговорете си сами.

https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_p ... t_in_Japan
www.deathpenaltyworldwide.org/country-s ... ntry=japan
www.japansociety.org/a_secret_theater
www.dailymail.co.uk/news/article-130668 ... mbers.html

Какво, не чух добре?!? Някой пита, ами какво става с хуманитарните бомбардировки и либералното демократизиране в Япония?!? Е как, другари, искате Нагазаки и Хирошима версия 2.0?!?? Недейте дърпа за опашката другаря Ким, това само ще ви кажа... че имат доста да си връщат корейците на Микадо... може и една част да си я върнат под формата на обогатен уран, там някакъв изотоп, може и на плутония...

-----
http://inosmi.ru/politic/20170819/240075080.html
Общая оборона без общих ценностей: новые проблемы в альянсе Японии и США

19.08.20174795
Tweet
Джеймс Браун
http://carnegie.ru/commentary/72847
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Назад към Геополитика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron