Нашествието от Африка в Европа и пророчеството на Жан Распай


Мнения: 1729
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 26 Апр 2015, 20:54
Френският гениален писател Жан Распай издава през 1973 г. пророческия си роман "Лагерът на светците" (по-долу съм дал линк към страница с текста на английския превод на романа за теглене и/или четене). Той буквално предсказва днешните събития 1:1, когато Третият свят залива прогнилата, декадентска, феминизирана, LGBT-Европа, през Средиземно море, когато всеки ден хиляди (това не е преувеличение) нашественици нахлуват на нашия континент.

За тези, които владеят английски език, едно интервю с него от преди повече от 20 години.

http://www.thesocialcontract.com/artman ... 1340.shtml

Квинтесенцията по думите на Распай: "Два противоположни лагера. Единият все още вярва. Другият - не. Този, който все още вярва, може да мести планини. Това е страната, която ще победи. Смъртоносно заблуждение е разрушило всичката инициатива у другата. Това е страната, която ще загуби."

Raspail comments, "Two opposing camps. One still believes. One doesn't. The one that still has faith will move mountains. That's the side that will win. Deadly doubt has destroyed all incentive in the other. That's the side that will lose."

Това е страницата с текста на английския превод за теглене във файлове с различен формат:
https://archive.org/details/CampOfTheSaints

А това е викито за книгата и автора:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Camp_of_the_Saints

Молба до читателите, които владеят английски език: разпространявайте материала навсякъде, където е възможно.
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Мнения: 1183
Регистриран на: 10 Фев 2011, 22:57
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2016, 11:56
Я.Дачков 3.11.2016:
"Оптимистите смятат, че старицата Европа ще се прокашля и търпеливо ще понесе случващото се – в края на краищата бежанците не са чак толкова много за 500-милионното процъфтяващо европейско население. И да: не е проблем да изхрани сегашното количество пристигащи на Стария континент. Това е погледът на честния или злонамерен идиот. Необятността и нерешимата сложност на мигрантския проблем далеч не е в днешната тълпа.

Мигрантите представляват нахлуването на армията, нейният авангард. Те идват тук не за да се претопят – в никакъв случай! Идват, за да претопят Европа. Стомашният сок вече е впръскан в обреченото тяло. Последният етап от залеза на Европа се случва именно сега – пред очите ни. А социалните процеси се развиват експоненциално. Пикът на процъфтяването на цивилизацията отминава с удивителна скорост и бива заменен с нейния крах – историците знаят това."

Мнения: 1729
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2016, 13:22
Нямам спор с изреченото от другаря Дачков, поне принципен. Имам обаче една принципна забележка: кога го е проумял/прогледнал/разбрал и т.н.? Днес? Вчера? Завчера?!?

И един вече чисто конкретен въпрос: какво е направил (и дали изобщо прави) нещо във връзка с превеждането на книгата на Распай на български език? Същото във връзка и с книгата на Уелбек "Подчинение" и на "Чудинова Парижката джамия Св. Богородица".

Може би колегата Gero ще успее да издири някаква информация в тая връзка от сайта/блога/форума на другаря Дачков.
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Назад към Геополитика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 53 госта

cron