http://inosmi.ru/world/20140518/220379397.html
Рожать для фюрера
("Der Spiegel", Германия)
Ивонн Шимура (Yvonne Schymura)
18/05/2014
----
"Да раждаш за Фюрера" или началото на германската перестройка
Ужжжжасссс... Шпигел "заклеймява" демографската политика на Адолф Хитлер в статия със заглавие "Да раждаш за фюрера", което всъщност е леко подвеждащо, защото политиката е била "да раждаш за фюрера, народа и Отечеството". Авторката е с едно изконно "германско" име "Ивон", а фамилията... о, фамилията...
Статията съдържа доста интересни и направо интригуващи факти, не на последно място и отсъствието на всякакви финансови помощи от страна на държавата, като "платени майчинства", "детски" и прочие "социално-справедливи придобивки". Е, вярно, има разни евгенически подмятания, ама кой не иска да има здрава челяд? И как може така, просто защото фюрерът давал някакви ламаринки и ти раждаш ли, раждаш... къде са били "защитниците на женските права" по онова време?
Това е момчета, ледът се пропука. Бъдете в повишена бойна готовност. Това е знамение. Не че съм защитник на национал-социализма, даже напротив, но може би просто махаме от уравнението фюрера и остава "Да раждаш за народа и Отечеството"? Ами че това е филм, дето сме го гледали май??? Хм, "българска майка юнашка", значи? А откъде да се вземе тази "българска майка юнашка"? Искате ли да ви кажа как? Много е просто: българската майка юнашка се възпитава. Без такова възпитание тя просто няма откъде да се вземе. А как се възпитава ли? Сериозно, има ли хора, които да ми задават тоя въпрос: "Как да възпитаме "българска майка юнашка"? Много е просто. Само ми задайте въпроса и ще ви отговоря. Напълно безплатно.
"Да раждаш за Фюрера" или началото на германската перестройк
9 мнения
• Страница 1 от 1
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.
|
|
Наистина,как днешните българки,50% от които ги вълнува само лекия живот(ако не и повече от 50%.незнам,не съм статистическа агенция)как да ги накараш да раждат,както са раздали бабите им.
Ако ми се позволи сам да се опитам да си отговоря,все ми се струва че ще кажа.."ами как,като ние станем като дядовците ни"....но това си е мое мнение,грешно или не..тъпо или не..все така си мисля,че всичко е заради нас..които се имаме за български мъже?! |
|
Можем да проведем един разговор по темата, стига да си готов и да имаш желание. Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.
|
|
Ами да....
|
|
Впрочем не мога да разбера..как по времето на Левски..сме били 7 милиона българи...а току след Освобождението 2 милиона и нещо?!
Друг е въпроса,че и сега сме горе долу толкова...и това ,че другите народи са станали десетки пъти повече за 130 години..ние?!То бива геноцид..но това е повече от прекалено ![]() |
|
Добре. Да направим така: вземаш един молив и лист хартия и си подреждаш виждането по въпроса, какво представлява според "истинският български мъж", и т.н., който ще превърне демографската катастрофа в събитие от миналото, което да ни служи за много специална поука. После го въвеждаш тук и почваме да го обсъждаме. Не бързай много. Обмисляй го поне ден-два, пиши го на хартията, чети го, и ще видиш, че макар и бавно и мъчително, представата почва да изкристализира. Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.
|
|
Тук обяснението е просто. Вземаш една карта от онзи период и виждаш каква е площта на България преди Освобождението, в смисъл на компактни български маси, и каква е площта на Княжество България непосредствено след Освобождението. Княжеството е с население приблизително 3 млн българи, а останалите 4 млн са на българските територии, раздадени на съседните държави. Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.
|
|
Естествено че отчитах този факт..но не очаквах извън България да са останали два пъти повече отколкото на територията и!?
Страшно...положението е...изключително страшно ![]() Няма какво да се надяваме,че без да минем през едно наистина голямо сътресение,един истински катарзис,ще можем да оцелеем като народ.Няма как иначе да се вкара този наш народ в правия път....без нещо или някой да ни издърпа здраво ушите. |
|
"сътресение" и "катарзис" - абсолютно точен си и предвидлив, брате во Христе! Франсетата сложиха началото, защото при тях ножът вече реже кокала, да видим как ще продължат, особено сега след като арабските държавици им обявяват икономическо бойкот: никакво купуване на стоки френско производство. Войната започна... Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1