Страница 1 от 1

Измираме в компания с Литва (и не само)

МнениеПубликувано на: 05 Май 2018, 13:15
от balkreader
Измираме в компания с Литва (и не само)

Като спускане от висока планина с неизправни спирачки, така оприличава процеса профессорката от Института за изследване на пазара на труда в Литва Богуславас Гружевскис.

факти:

- ако демографските показатели на Литва не се променят (не уточнява в каква посока, странно...), в 2060 г. ще останат по-малко от 2 милиона жители (силно оптимистична прогноза)

- броят на новородените в Литва устойчиво и стабилно намалява с всяка изминала година

- за година населението в Литва се съкращава с по 10000 души поради понижаващата се раждаемост и повишаващата се смъртност

- поради емиграцията населението на Литва се съкращава с по 20 000 души всяка година„

- вчера в литовския парламента се предполага, че се е провела международна конференция под наслова "Човешкият живот - най-голямото богатство"(?!????? наистина?!???)

- В Литва все еще е в сила съветският закон, който разрешава детеубийството до 12 седмици след зачатието (хм, това е повече от странно, нали всичко уж беше декомунизирано, деболшевизирано, десъветизирано, (не че това е нещо лошо, даже напротив, но... "човешкият живот - най-големият капитал (богатство и пр.)"... и въпреки това детеубийството продължава да се стимулира, насърчава и финансира от "деболшевизираната, декомунизирана, десъветизирана и пр. държава" по силата на съветски закон... тук има нещо много (или малко) неясно (гнило), което ме смущава силно... или може би не трябва изобщо да се смущавам?!?????)

- в страната продължава да е актуален проблемът с абортите (я гледай ти, имало хорица да посягат на "правата на жената да разполага с тялото си както намери за добре, къде гледат Мастийки Интернешънъл и Хелзинските кучки?!??? Няма ли кой да ги сезира, бе?!????????)

- По данните на департамента по статистиката в Литва през 2016 г. били убити в утробите на майките близо 5000 дечица (Господ да успокои невинните им душици и да накаже убийците им).

- В периода 2005-2006 г. группа депутати за пръв път внесла за разглеждане и гласуване проектозакон за защита на ембрионите, но до този момент законът още не е приет (очевидно законът е дело на Путин, няма начин, но и очевидно коварството му е страшно, защото и той също така пречи да бъде приет, за да не бъде спасена Литва). Всички признавали важността на човешкия живот, но ограничаването на абортите до този момент предизвиква разнообразни реакции, жалват се организаторите на конференцията.

Мдааа, наближава с грохот неизбежният момент за сблъсъка на "най-хуманната идеология в света" и жестоката действителност.

Интересно, кой ще надвие?!???? И не по-малко интересно е, КАК?!??????

---------------------------
Без тормозов с высокой горы. Так демографическую ситуацию в Литве охарактеризовал профессор Института исследования рынка труда Богуславас Гружевскис.

В 2005-2006 гг. группа депутатов впервые зарегистрировала проект закона о защите эмбрионов, но он до сих пор не принят.

"Важность человеческой жизни признают практически все, но ограничение абортов до сих пор вызывает разную реакцию", - утверждают организаторы конференци
----------
Демографическое положение в Литве пугает: такими темпами к 2060 г. не останется и 2 млн.

четверг, 3 мая 2018 г. 13:40

https://ru.delfi.lt/news/live/demografi ... d=77889045