Предизвестеният край на Вавилонската Курветина - Еврогейския


Мнения: 1603
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2018, 01:51
Предизвестеният край на Вавилонската Курветина - Еврогейския съюз

Павел Кохоутек методично развива тезата си за неизбежната гибел в скоро време (според него няма да е съвсем скоро, в рамкита на десетина години, но това е вече положение за спор), ползвайки данни от обществени източници, в случая сайта на ОИСР - www.oecd.org.

Той посочва няколко главни фактора, които допринасят шеметно за рухването и взаимно се усилват - синергия, тоест;)

1. Силно недоверие към традиционните политически партии навсякъде в западна Европа и Щатите: Тръмп, льо Пен, Вилдерс, Берлускони, Алтернатива за Германия, Шведски демократи, Свободните в Австрия и Томио Окамура в Чехия.

2. Балонът на социалната държава се надува до пръсване във всеки един момент - моят любим фактор :D
малко, но показателни данни:
- в Италия през 1960 г. социалните държавни разходи съставляват 10,7% от БВП, след десет години вече е 13,9%, 1980 г. - 17,4%, а след още 10 г. - 20,7%, а през 2000 г. - 20,6%. През 2010 г. Италия отделя за «социални нужди» 27,6% БВП, а по последни данни на ИССР от 2016 г., този процент е достигнал 28,9%!!!
- италианците не са уникални в това отношение; от базата на ОИСР Кохоутек вади данните за Чехия и Щатите, които отделят един и същи процент за социални нужди: 19,4%. а през 1990 г. САЩ са отделяли "само" 13,2% от своя БВП за социални нужди, а Чехия - 14,2%. Този пример е особено показателен за тенденцията (на кацата без дъно).

3. Неудържимият ръст на държавния дълг - също сред любимите ми фактори :D
Социалната държава в Европа вкарва еврогейските държави в дългова спирала, от която излизане няма, тоест, има, но е на метър и половина под земята, така да се каже, малко черен хумор, хаха.

1991 г. дългът на ЕС е 38,8% от БВП на еврогейския съюз.
2015 г. дългът на ЕС вече е 89,3% от БВП на еврогейския съюз.

Финансирането на социалния рай за плужеците и паразитите не е лесна работа, дори е смъртоносна за държавата, като последица. Дори и данъчните да си скъсат... е, работните телесни части от напъване, пак не могат да напълнят кацата без дъно.

NB: във Франция през 2017 г. френското финансово министерство е създало специален отдел за описване на собствеността на френските евреи. Те се бояли за бъдещето си във Франция, най-вече поради антисемитизма, и масово инвестирали в недвижими имоти в Израел. За пръв път в следвоенната история министерство на финансите на европейска страна открива специален орган, който да се занимава с парите на гражданите си от еврейски произход.

4. Паричният печатен стан в Европа работи с пълна пара, та пушек се вдига, хахаха.

Съвременната социална държава иска печатане на пари, инак не става, любопитните могат да отворят статията и да прочетат руския превод или чешкия оригинал за подробности по четвъртия фактор, защото петият е най-интересен:

5. Европа преживява демографска криза. - мммм, това е направо... екстаз.

Кохоутек скромно е оставил този фактор на пето място, може би за да не стряска редовия жител на еврогейския съюз, може би.

- част от причината са високите данъци (че как да го има "обществото на всеобщото благоденствие+ без високи данъци бе) - неомъжените и неженените не разполагат със средства за създаване на семейство

- друга част се дължи на социалната държава - изземва спомагателната функция на семейството чрез социалните пособия - толкова любимите ми "детски", "платено майчинство", "социални помощи" и т.н.

- трета част се дължи на централизирината банкова система - постоянните наливания на печатани пари в икономиката водят до ръст на цените на недвижимите имоти, което прави създаването на семейство още по-скъпо удоволствие (за атеистите-хедонисти);

Съвременният млад европеец се ползва от социална поддръжка, живее при родителите си и се надява, че на стари години ще го храни държавата. Често пъти той е озболен и избира по правило партии, които му обещават още по-голяма държавна подкрепа, или леви екстремисти, които му обещават да съборят "този несправедлив капиталистически режим, който експлоатира младежта."

6. Имиграция vs емиграция

Докато едни мигрират към богатата и заможна (все още, макар и да живее назаем) Вавилонска курветина, оказва се, че една прослойка, както беше споменато по-горе, а именно богатите евреи, почват да се изселват от еврогейския рай. През първото полугодие на 2017 Франция са я напуснали 1211 евреи, които се заселват в Израел. (да отворя една скоба, прочетете Submission на Мишел Уелбек, но преди това абсолютно задължително "Лагерът на светците" на Жан Распай) Съгласно изследване на университета Бар-Илан до 2026 г. от Франция ще си тръгнат към 100 000 евреи, чийто принос в израелската икономика ще достигне 65 млрд долара.
Квинтесенцията: от мигрант до мигрант разликата е колкото от земята до небето: Европа се избавя от богатите и заможните и квалифицираните и масово внася бедни, които ги мързи да работят, меко казано.

7. "Новите европейци": "Държавата трябва да дава!"

Нещо да ви напомня? За нашенските мургави сънародници?? Не ви се вярва?!?!

С няколко думи, системата се самоунищожава, затривайки семейството, тоест, основата на всичко.

Едно нещо е радостно: тревожните нотки започват да си пробиват път и до мейнстрийма.

Едно нещо е повече от очевидно: интересните времена тепърва предстоят.

Весело возене на влакчето на ужасите ви пожелавам.

----
https://inosmi.ru/social/20180214/241438974.html
Коллапс западной либеральной демократии неизбежен
Вопросы экономики

14.02.2018165690
Tweet
Павел Когоут (Pavel Kohout)
http://ceskapozice.lidovky.cz/kolaps-li ... -tema_lube

(дискусията под чешкия оригинален текст е интересна, за който владее чешки)
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Назад към Общество

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron