За двойните и тройните стандарти


Мнения: 1183
Регистриран на: 10 Фев 2011, 22:57
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2022, 15:00
От "преградата"на Мариела Нордел,цитирала Чавдар Найденов(с леко преименуване от моя страна):
За ("Аsbook") и двойните му, че и тройните стандарти:
("Аsbook и Trintigram") ще позволят на потребителите в някои страни да зоват към насилие срещу руснаци и руски войници в контекста на инвазията в Украйна, според вътрешни имейли, съобщава Ройтерс- Това било временна промяна на политиката относно речта на омразата. Тя временно разрешава също така някои публикации, които пожелават смъртта на руския президент Владимир Путин или белоруския президент Александър Лукашенко.
Временните промени в политиката относно призивите за насилие към руски войници се отнасят за Армения, Азербайджан, Естония, Грузия, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия и Украйна, съгласно един от имейлите.
Естествено, като американска корпорация, не ги интересува, дали случайно местното законодателство в тези страни не забранява на медиите да разпространяват "реч на омразата", т.е. да подбуждат към ненавист и насилие спрямо граждани заради принадлежността им към етническа, расова или друга категория. В края на краищата, тяхното собствено общество е баланс на взаимната непоносимост между най-различни социални групи. Когато няма друг начин, балансът се възстановява чрез плашене с някой външен враг.
Но да не мислите, че Цукърбъргърчо няма сърце и зове нашия регион само към леене на кръв! Напротив, други имейли показват, че той ще позволява и похвали - към фашисткия батальон Азов. Обикновено било забранено, но сега се прави изключение "строго в контекста на защитата на Украйна", обяснил говорителят на "К"eta Джо Осбърн. Сега иди обяснявай на стотина милиона души, какво е контекст и кога нещо се намира вътре в него."
Чавдар Найденов

Назад към Материали

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron