Къде пият и се самоубиват най-много и правят най-малко деца


Мнения: 1677
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2017, 20:23
Къде пият и се самоубиват най-много и къде правят най-малко деца

Не знам доколко е достоверна статистиката за алкохола и раждаемостта (на 1000 човека бр. новородени, не е твърде показателна, би трябвало да се дава брой деца на семейство, но така са я решили статистиците....), по пиянство на глава от населението делим 24 и 25 място с брачата срби с по 9,72 твърд алкохол, а по брой новородени на 1000 души с 8,92 (колко от тях са чавета по-добре да не коментираме) сме съответно на 14 място. Ако изведем чаветата извън уравнението, не ни мърда първата тройка. Слава Богу, при отнелите сами живота си не сме в челната 25-ца.

Поразгледайте ги и ще видите, че икономическият ръст, стандарт и прочие фактори няма нищо общо и с трите категории, или по-точно, понякога има - примерно южна Корея и Белгия са съответно на 10 и 23 място по самоубили се на 100 000 души, а понякога няма - просто разгледайте останалите държави.

Какви изводи може да си направи човек от тая статистика, ако приемем, че е максимално близка до реалните показатели? На практика никакви, освен, че можем да кажем на идиотите, и платени, и неплатени, че икономическият ръст и стандарт и пр. бълвочи няма нищо общо нито с раждаемостта, нито с пиянството на някой народ, нито, да не дава Господ, със самоубийството.

--------------------------
http://www.worldatlas.com/articles/who- ... untry.html
http://www.worldatlas.com/articles/coun ... world.html
http://www.worldatlas.com/articles/coun ... world.html
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Назад към Материали

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron