ПЛАТФОРМА

(общи дискусии, обяви, съобщения, идеи и т.н.)

Администратор
Мнения: 279
Регистриран на: 17 Яну 2011, 23:00
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2011, 23:27
Здравей Balkreader. Идеята ти е много добра, само че за да бъдем актуални, платформата ни е направена с фокус към хората кандидатиращи се за президент на България. Тя може да се използва както като част от тяхната предизборна кампания така и като програма, която да се приложи от новоизбрания президент.

За да има обаче истинска и пълна платформа за борба с демографската катастрофа много неща трябва да се случат и то на ниво законодателна власт, т.е. нещо което не влиза пряко в правата на президента.

Населението на България оставява защото по-малко млади хора се раждат и много от тях емигрират. Въпреки това, здравно-осигурителната ни система все още се базира на разходо-покривния метод, който зависи пряко от броя на хората, които допринасят към НЗОК. Абстрахирам се от това, че медицинското обслужване в България е неадекватно, но ако се придържаме само към финансовата страна на въпроса, за да има пари в НЗОК трябва повече хора да допринасят към нея. За да стане това трябва да има повече данъкоплатци в България. За да има повече данъкоплатци ни трябва истинска и агресивна имиграционна политика за привличане на колкото може повече етнически българи и българи пребиваващи в чужбина. За да се завърнат те обаче, грубо казано трябва да имат добър източник на прехранване. С други думи да има работа за тях. За да има работа за тях, трябва данъчно-осигурителното бреме да намалее, лицензионните и всякакви други органичителни режими или да се премахнат или да станат осведомителни (поне повечето от тях), трябва нелоялната конкуренция и рекетирането да бъдат сведени до минимум, а в същото време защитата на личната безопаснот и частната собственост на хората да се увеличи. Трябва да се елиминират пречките за регистрирането и управляването на частен бизнес. Трябва като цяло бизнес климата в страната да се промени за да станем привлекателни за чуждестранните инвеститори и т.н. Казано най-просто, трябва да оставим хората да работят, а не държавата всячески да им пречи както прави сега.
Това което се опитвам да илюстрирам с този пример е, че сегашната ни платформа е само върха на айсберга, но днешните политици не искат дори и това да направят за да се реши демографския ни проблем. Другото което исках да подчертая е, че за да бъде платформата пълна има нужда от здравна, пенсионна и данъчна реформа (поне).

Мнения: 29
Регистриран на: 28 Фев 2011, 12:35
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2011, 09:49
Точно казано г-н Ангелов. Хората занимаващи се с частен бизнес го знаем това, но за жалост управляващите не ги интересува това, мисля, че не от некадърност, а целенасочено се прави така, че да няма средна класа и умишлено се спъва дребният бизнес!
Никога, не казвай никога!
С прост човек и силен вятър не се бори, няма смисъл... :)

Администратор
Мнения: 279
Регистриран на: 17 Яну 2011, 23:00
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2011, 13:35
Стратегията е много проста. Колкото по-ограничен от закона е един човек, толкова повече зависим е от политиците. Всеки човек обявяващ се против античовешките закони е криминалист, престъпник, рецидивист, вреден за обществото елемент и т.н.

При това положение, хората които са предприемчиви и имат качества си вземат шапките и напускат България. По този начин процента на маргиналните демографски групи в България се увеличава. Това е добре дошло за "българските" политици защото въпросните хора са зависими от тях.

Какво остава за немаргиналните сегменти от обществото, които все още не са напуснали? Тяхното задължение е само да плащат данъци.

Мнения: 1688
Регистриран на: 15 Фев 2011, 12:24
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2011, 17:28
До angelov: съгласен съм с всичко казано от теб, но това е омагьосан кръг, в който се вече въртим повече от 20 години. От една страна продължава да се робува на комунизма, макар и дегизиран, а от друга страна икономическите закони наказват абсолютно всеки, който не ги спазва, било то България, Германия или САЩ, което и става в същия период, в който България бива демократизирана. Не мисля, че това е някаква случайност, в тия неща случайности няма. Всяка година 100 000 млади германци напускат завинаги Германия, отчаяни от нечовешки данъци и нон-стоп потъпкване на достойнството на обикновения германец. Раждаемостта там е по-зле и от тази в България - имам предвид на етническите германци, както и на етническите българи, въпреки че много голям процент от онова, за което настояват г-н mercy и компания там е изпълнено: германският бюджет в сравнение с българския в тази област е направо изобилен, истинска манна небесна. Резултатите обаче са по-зле дори и от тези в България. Интересно би било да прочетем какво е обяснението на г-н mercy и г-жа Атанасова мисля й беше името.

Тази картина принципно не се различава за никоя европейска държава, като изключим Албания по обясними причини, която само географски е в очертанията на континента.

Има обаче и още един момент, който е много интересен: данъците в България са на практика сред най-ниските в Европа, да не кажа и най-ниските. Това според теб някакво привидно противоречие ли е с цялата картина, която се наблюдава в България? Или има някакъв много добре покрит фактор, който препятства логичния ефект върху икономиката от тези данъци?
Умът на мъжа се познава по броя на децата му, а мъдростта - по броя на синовете му.

Мнения: 29
Регистриран на: 28 Фев 2011, 12:35
Местоположение: София
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2011, 18:32
balkreader написа: Интересно би било да прочетем какво е обяснението на г-н mercy и г-жа Атанасова мисля й беше името.

Не е Атанасова а Андреева, обяснение на теб няма да давам за каквото и да било, прочети вторият ред на подписа ми и ще разбереш защо, а въпросната г-жа няма как да ти отговори, тъй-като не е регистрирана в този форум :)
Никога, не казвай никога!
С прост човек и силен вятър не се бори, няма смисъл... :)
Предишна

Назад към Кошче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron