Как да направим домът си поне малко по-български.

(общи дискусии, обяви, съобщения, идеи и т.н.)

Мнения: 101
Регистриран на: 12 Фев 2011, 21:49
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2013, 18:56
Лесният вариант е с много пари. Стават чудеса, но трябват наистина много пари.
Идеята ми е да стане с възможно най-малко пари.
Като дойдох в Италия и България започна да ми липсва и тази мисъл с по-българският дом ми се загнезди в главата.
Това лято направих следното: само за 50-60лв. от централният пазар в София от сергиите с т.н. грънци купих шарени типично по български чинии с дупки на гърбът.
Та за тези пари успях да оправя стената на кухнята ми в България, и тази на кухнята в Италия. Чиниите седят доста добре на стените и са наистина много красиви, веднага дадоха друг облик на кухните. Голямата струва 10лв. средната 8лв. и е по-подходяща за украса, а малките са по 3-4лв.
Та това е единият начин - доста евтин и ефикасен бих казал.
Другият е с картини на български: къщи , пейзажи и подобни. Ако нямате пари за картини понеже хай-евтините са по 25-30 лв. може да ползвате репродукции и пак е ефектно.
Друго силно перо на украсата са иконите. Аз в България съм направил една стена с тях, ама ми излезна над 1000лв.
Ефекта е много добър. Има и по евтин начин с евтини картини на икони в рамки, които се продават в почти всяка черква. Има и добри църковни календари, снимките от които трябва да бъдат сложени в рамка и нещата се получават.
Сега друго което аз поне съм решил са типично българските ножове, за сега имам една кама копие на камата на Левски, друга черкезки модел, но направена както са ги правили някога нашите майстори и мияла за лятото да си поръчам да ми направят по оригиналната технология за лятото един нож каракулак, по-нататък ще видиме. Тука проблема е че цената на една такава кама или каракулак са от 200лв. на горе. Доброто е че са : много красиви на стената, като оръжие също са отлични и цената им не се губи, а само расте.
Добра идея, която мисля да осъществя са и селските черги, ама за сега не знам къде ги има.
Също трябва да намеря от къде да си набавя портрети на нашите национални герои.
Ако знаете помагайте с инфо.
И така представете си : хола с картини с български селски къщи от едно време, няколко баш си български ножа и няколко портрета на национални герои, няколко черги по стените и пода, кухнята с тези красиви чинии, личната ви стая с икони на Бога, Богородицата и
почитаните от нас българите светци.
Добре ще изглежда.
Аз за сега имам : чиниите, иконите и два ножа, трябват ми потретите на героите и чергите и картините със селски пейзажи. .
Сетих се и за някои знакови знамена от нашата история, като тези от въстанията или бойни такива - само че и тях не знам от къде да ги купя.
Абе щом съм се хванал рано-късно ще го направя.
Ей тези чинии, пъстри, шарени, красиви с голям кеф си ги гледам.

Мнения: 1183
Регистриран на: 10 Фев 2011, 22:57
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2013, 19:31
"Как да направим домът си поне малко по-български."-домът се прави по-български,като направиш така,домът ти да е в България!
"Ей тези чинии, пъстри, шарени, красиви с голям кеф си ги гледам."..по тази логика,можеш да си качиш и една карта на България и да и си я гледаш с още по-голям "кеф"...

Мнения: 101
Регистриран на: 12 Фев 2011, 21:49
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2013, 20:26
Gero написа:"Как да направим домът си поне малко по-български."-домът се прави по-български,като направиш така,домът ти да е в България!
"Ей тези чинии, пъстри, шарени, красиви с голям кеф си ги гледам."..по тази логика,можеш да си качиш и една карта на България и да и си я гледаш с още по-голям "кеф"...

Идеята с картата на велика България не е лоша, имам една такав и ще си я окача в България в къщата ми.

Назад към Кошче

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron